0,00 €

Kassalle »

Olet täällä

 » Hilsener fra Kobenhavn

Hilsener fra Kobenhavn

Design-terveiset Köpiksestä! Olihan mahtava irtiotto arjesta, niin voimaannuttava ja inspiroiva. Eikä siihen tarvittu kuin yksi pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa.

Ilma oli suotuisa, saapumispäivänä jopa helle (jep, polvisukat oli hivenen liikaa...), ruoka oli maittavaa, eritoten ne kuuluisat smörgåsit. Ja ah, miten silmäni lepäsi ja mieleni inspiroitui siitä kauneudesta. Siitä vanhan ja uuden liitosta. Rouheudesta ja tyylikkyydestä. Nykyajasta ja menneestä. Tanskalaisista ihmisistä puhumattakaan; tyylikkäitä, kauniita, komeita, freshejä ja terveen näköisiä. Iloisia ja pulputtavia. Jopa tanskan kieli sai läikkyvän tunteen sydänalassa. Ykkösmaani Italia sai nyt kilpailijan.

Italiasta puheen ollen, jostain syystä kaupungin tunnelma ja pienet detaljit, joita en osaa edes selittää, toivat minulle jatkuvasti siellä kulkiessani Italian mieleen. Nimesinkin tuon kiehtovan kaupungin mielessäni My Little-Italy´ksi. Startatessamme Nyhavnin satama-alueelta boat-tourille, tunne Italiasta kasvoi entisestään. Siinä sitä kruisailtiin kanavaa pitkin siltojen alta kuin Venetsiassa konsanaan oppaan vetäessä tourin sujuvalla englannin ja italian kielellä. Mi piace.

Reissu muodostui pääsääntöisesti kävelystä ja ihmettelystä, designliikkeitä, sisustusliikkeitä ja kahviloita kierrellen, vaikutteita imien. Kaikki aistit avoinna. Nauttien. Rakastuen.
Jos puotipuksua ei näy putiikissa, on tuo mitä luultavammin startannut taas Köpikseen. Tai Jyllantiin. Tai sitten sinne Italiaan. Tässä muutama kuva viikonlopulta minulta sinulle.

Rabbit Lamp by Front, Moooi. Yksi lempivalaisimistani istua nökötti ostajaa odottaen Illums Bolighus-tavaratalossa.

 

Nyhavnin satama-alue helteisessä asussaan. Boat-sightseeing olikin raikkaan virkistävä hellepäivänä.

 

Hetki päivästä. Ja pyörä. Yksi houkuttavimmista sisäänkäynneistä matkan aikana.

 

Designmuseon osa sisäpihalta kuvattuna.  Upea kontrasti vanhan rakennuksen ja design-esineiden välillä.

Verner Pantonin 1968 suunnittelemat Flower Pot VP1 -valaisimet kimppuna esillä design-museossa.

 

Designmuseon satoa. Panton Chair by Verner Panton vuodelta 1959-1960.

 

Hans Wagnerin The Chair pysäyttää aina. 50-luvun muotoilua kauneimmillaan.

 

Eipä jätä tämäkään malli kylmäksi. Vienna Chair by Michael Thonet vuodelta 1870.

 

Ruudun takaa... Näitä ruutuikkunoita riitti ihasteltavaksi silmänkantamattomiin, myös Designmuseossa. Ei näihin voi kyllästyä. Tai no, ehkä niitä pestessä...

Iltavalon laskeutuessa.... Tusend tak Kopenhavn, jeg kommer tilbage!

Checkout - Oma maksutapa kaikille